Imate vprašanje?

Vprašajte nas karkoli o zobozdravstvu

Prosimo, preberite spodnja vprašanja, in če ne najdete odgovora, nam pošljite svoje vprašanje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POGOSTA VPRAŠANJA

Preberite odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja.

Kako zagotavljate ugodne cene?

Izraz outlet poznamo iz sveta mode, kjer je kupcem na voljo blago srednjega in višjega kakovostnega razreda po ugodnih cenah. Ugodne cene proizvajalci zagotavljajo na različne načine, kot so npr. prodaja izdelkov iz preteklih let, odprtje prodajnih centrov na oddaljenejših lokacijah izven mestnih središč, posebnimi proizvodnimi linijami, kjer se izdelujejo večje serije ipd.

Odslej so v Sloveniji pacientom na voljo tudi samoplačniške zobozdravstvene storitve ustreznega kakovostnega razreda po ugodnih -outlet- cenah.

Ugodne cene zagotavljamo z optimiziranim poslovnim modelom. Z organiziranim naročanjem materialov znižamo stroške nakupa cenovno ugodnih materialov, ki še vedno ustrezajo zahtevam kakovostnega sodobnega zobozdravstva. Prilagodili smo tudi organizacijo dela z uporabo sodobnih komunikacijskih poti in standardnim delovnikom ob sobotah, s katerim omogočamo pacientom ugodne cene.

Kaj pomeni, zagotovljena kakovost zobozdravstva?

Strokovnost pri opravljanju zobozdravstvenih storitev je gotovo najpomembnejša za dolgoročno zadovoljstvo pacientov.

Pri tem najprej mislimo na sposobnosti zobozdravnika, ki mora biti po eni strani v stalnem stiku s svetovnimi zobozdravstvenimi trendi, po drugi strani pa potrebuje dovolj praktičnih izkušenj pri opravljanju zobozdravstvenih storitev.

V praksi se je pogosto izkazalo, da so rezultati zobozdravstvenih posegov bolj kot od kakovosti materialov odvisni od spretnosti zobozdravnika, ki storitev opravi.

Dober zobozdravnik mora imeti tudi prirojen čut za estetiko. Optimalna pa je kombinacija strokovnjaka, umetnika in perfekcionista, kar zagotavlja pacientom čudovit nasmeh.

Pri tem je treba upoštevati, da se pacienti med seboj razlikujete in zato lahko le ekipa, ki ima v svojih vrstah izkušene strokovnjake, za vsakega najde najboljšo rešitev.

Ali mi svetujete zobni mostiček ali implantat?

Sodobno zobozdravstvo je v zadnjih desetletjih začrtalo novo smer in tako se v veliki večini primerov namesto klasičnega zobnega mostička priporoča vstavitev implantata, ki je izvrstna rešitev za izpadel zob.

Ne samo, da z namestitvijo implantata ne uničujete sosednjih zob, ampak je bistveno olajšana tudi ustna higiena, kar zmanjša možnost nastanka vnetij, ki so v primeru zobnih mostičkov zelo pogosta.

Kaj sploh so implantati?

Implantati ali zobni vsadki so majhni vijački, ki se uporabljajo za nadomestitev korenine manjkajočega zoba. Kirurško jih vstavimo v čeljustno kost pod dlesnijo, da podpirajo zobne krone, mostičke ali proteze.

V Outlet dental se pridružujemo temu trendu, saj želimo pacientom zagotoviti kakovostno zobozdravstvo, ki je dostopno po ugodnih cenah.

Katere implantate vstavljate?

V naši ordinaciji pacientom vstavljamo implantate Adin.

Adin Dental Implant Systems Ltd. je s svojimi izdelki na trgu od leta 1992.

Adin se ponaša z odličnimi storitvami za stranke in stalno dostopnostjo pri tisočih zobozdravnikih v več kot 60 državah po vsem svetu. Med te države sodijo tudi ZDA, Kanada, Rusija, Avstralija, Velika Britanija, Španija, Švica, Italija, Hrvaška in še številne druge.

Pri podjetju Adin veliko pozornost namenjajo sposobnosti oblikovanja in izdelave najboljših možnih izdelkov ter njihovo distribucijo po najugodnejši ceni.

To “ravnovesje odličnosti”, kjer se srečujejo kakovostni izdelki in storitve ter dostopne cene, je tisto, zaradi česar je Adin najprimernejša izbira za številne paciente širom sveta.

V neodvisni študiji Univerze v New Yorku so v šestih tednih merili kakovost nastajanja novih kosti in stik s kostmi pri petih različnih implantacijskih sistemih (ADIN, Astra, IL, Nobel in Straumann). Pokazalo je, da je vseh pet dalo zelo podobne rezultate, čeprav je ADIN v različnih pogledih prehitel konkurente, ki so do trikrat dražji.

Imam zobozdravnika s koncesijo. Zakaj bi izbral vas?

Dobro vprašanje.

Če ste s svojim zobozdravnikom zadovoljni, potem ni razloga za zamenjavo.

Zavedati pa se je treba, da zdravstveno zavarovanje zagotavlja plačilo najosnovnejših postopkov in materialov, ki so še sprejemljivi. Poglejmo primer zobnih plomb, ki ga zagotovo dobro poznate. Pri zobnih plombah zavarovalnica krije le plačilo amalgamske (sive) plombe, ki je zelo neestetska obenem pa vsebuje tudi komponente, ki so lahko zdravju škodljive. Vse kompozitne (bele) plombe pa je treba pri zobozdravniku s koncesijo doplačati.

Pogosto se tudi zgodi, da zobozdravniki ne opravljajo vseh zobozdravstvenih storitev, kot je npr. vstavitev implantatov. Takrat potrebujete pomoč drugih zobozdravnikov, ki so jim takšni postopki rutinski.

V takšnih primerih se obrnite na našo ordinacijo in z veseljem vam bomo pomagali.

Zelo me je strah obiska zobozdravnika. Kaj lahko storim?

Kar brez skrbi. Niste edini, ki se srečuje s to težavo.

V ordinaciji Outlet dental nam veliko pomeni pogovor s pacientom, v katerem pacientu razložimo vse postopke zobozdravstvenega posega in tako pacientom vlijemo zaupanje, ki v večini primerov prežene strah.

Če k temu dodamo še to, da so vse storitve opravljene brezbolečinsko, potem res ni razloga, da bi odlašali z obiskom zobozdravstvene ordinacije.

Ne glede na vaše razmišljanje boste s prvim pregledom naredili pomemben korak k rešitvi svojega problema. Zato vam tudi zagotavljamo brezplačen prvi pregled, na katerem se bomo bolje spoznali in ustvarili medsebojno zaupanje.

Ali je bolje izpuliti zob ali kombinirati obstoječe zobe s protetičnimi nadgradnjami?

V preteklosti je bila pogosta zobozdravstvena praksa, da se je izpulil zob ob prvih resnejših težavah. Na takšen način so mnogi pacienti postali “invalidi”, saj je lasten zob najdragocenejši.

Sodobno zobozdravstvo je razvilo številne metode, ki pripomorejo k ohranjanju lastnih zob, zato tudi pri nas zagovarjamo tezo, da je treba pred puljenjem izčrpati vse možnosti zdravljenja in tako poskusiti rešiti zob.

Res je, da je pogosto kombinacija obstoječih zob s protetičnimi nadgradnjami nekoliko dražja od popolnega puljenja in izdelave totalne proteze. Vendar so cene, ki jih za opravljanje storitev nudimo v naši ordinaciji tako ugodne, da lahko končno postavite svoje zdravje na prvo mesto.

Pošljite nam vprašanje

Hitri kontaktni obrazec

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder